Voeding

Voeding 9 maanden

Inmiddels alweer een maand verder en ook meer variatie in de voeding. Ik probeer steeds meer verschillende dingen toe te voegen aan zijn ‘dieet’. Zo hoop ik een betere eter te krijgen op lange termijn maar ook het eten een beetje leuk te houden. Iedere dag hetzelfde lijkt me namelijk ook wat saai. Je leest hier welke vaste voeding hij krijgt bij 9 maanden.

Welke voeding bij 9 maanden?

Jumbo garnalen
‘Gebakken’ in een klein beetje olie met de deksel op de pan. Dus semi gestoomd. Wel even zorgen dat je alle restjes van de schaal hebt verwijderd. Ze kunnen wat taai / strengerig worden en dus een uitdaging vormen voor je baby. Maar, ondanks dat gingen ze er hier heel goed in.

Aardappel
Als puree met bijvoorbeeld doperwt erdoorheen. Vond hij héél lekker. De lepel ging niet snel genoeg dus volle bak graaien met z’n handen.

Geschaafde amandel
Om te checken op allergie heb ik geschaafde amandel door wat griekse yoghurt geroerd. Hij is niet allergisch 👍

Kabeljouw
Gekookt in een klein laagje water. Dit wordt toch al snel wat taai dus ik denk dat het lekkerder is als je het ergens doorheen doet.

Kalkoen
We hadden na Thanksgiving veel kalkoen over. Ik heb een zacht stuk uitgezocht (ongeveer even lang als mijn vinger en 2 vingers breed) en dat aan hem gegeven. Ondanks dat het af en toe toch wat lastig verwerken was ging het er goed in.

Heb kalkoen ook als gehaktbal klaar gemaakt. In een pannetje met een klein beetje olie en de deksel erop op laag vuur gegaard, dan blijft het mals. Is wel een favorietje van M dus er ligt een lading (nog ongekookte) kalkoengehaktballetjes in de vriezer zodat we die altijd voorhanden hebben.

Mandarijnen
Hier moet je wel voorzichtig mee zijn vanwege de ‘membranen’. Dus je moet ze op de juiste manier klaar maken. Het is wel even een klusje.

Aardbeien
Goed schoonmaken, de kroontjes er af en dan in kwarten snijden. Al laat ik wat kleinere aardbeien ook weleens heel of door de helft. Kijk dus even goed naar het formaat en wat jouw baby aankan.

Hummus
Ik maak zelf wat hummus voor hem. Heel simpel en nog redelijk saai met kikkererwten, een teentje knoflook, wat citroensap en Tahini. Dit smeer ik met een klein beetje boter op brood.

Tahini (sesampasta)
Dit gaat door de hummus maar smeer ik ook weleens met een beetje boter op zijn brood. Sesam is één van de dingen die een allergische reactie kunnen veroorzaken, dus daarom belangrijk die op tijd te geven.

Galia Meloen
In stukjes gesneden van de lengte van mijn vinger en dan dunne plakjes. Wel belangrijk dat je een rijpe meloen hebt zodat hij ook lekker zacht is. Als je meloen echt naar meloen ruikt, dus een beetje zoetig, is hij rijp.

Voedselallergie

Er zijn een aantal voedingsmiddelen die hoog op de lijstjes staan waar baby’s allergisch voor kunnen zijn. Het is verstandig deze al vroeg te introduceren. Op die manier kom je er snel achter welke eventuele allergieën je baby heeft en kun je er dus naar gaan handelen. En het is natuurlijk ook weer een toevoeging aan de lijst van 100 eerste smaken 🙂

Binnenkort een artikel over welke voedingsmiddelen allergische reacties kunnen veroorzaken, dus stay tuned!

Ben je ook benieuwd hoe zijn dagschema bij 9 maanden eruit ziet? Bekijk ‘Schema bij 9 maanden’.

Ken je iemand voor wie deze blog ook interessant kan zijn? Deel ‘m dan vooral!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.