Overige

Tips voor het kopen van een baby uitzet

Als er een baby op komst is heb je een aantal (veel!) spullen nodig. Eerder schreef ik al welke babyspullen je wat mij betreft echt nodig hebt. Je kunt natuurlijk een winkel inlopen maar eerlijk is eerlijk, dat kost bakken met geld. En daarnaast is het ook niet echt duurzaam. Gelukkig zijn er meerdere manieren om je baby uitzet op te bouwen. Hier mijn tips voor het kopen van een baby uitzet.

Leen spullen

Eén van mijn meest waardevolle (voor ons in ieder geval) tips voor het ‘kopen’ van een baby uitzet. Misschien heb je vrienden of familie die ook kinderen hebben, die net wat ouder zijn dan die van jou. Vraag hen of ze babyspullen hebben die jij kunt lenen. Op die manier hoef je geen nieuwe spullen te kopen.

Ook doorgeefkleding is ideaal als je het mij vraagt. Zowel M als S hebben in hun eerste maanden (bij M bijna eerste jaar) bijna alleen maar kleding aangehad die we hadden gekregen / geleend. En laten we eerlijk zijn, het maakt een baby écht niets uit wat hij aanheeft dus doorgegeven kleding is een uitkomst.

Koop tweedehands baby uitzet

Er is zoveel tweedehands aanbod. Je hoeft niet eens zo heel goed te zoeken voor mooie deals. Struin Marktplaats lekker af of kijk in je lokale kringloopwinkel.

Zo hebben wij op Marktplaats onze complete kinderwagen gekocht voor slechts 80 euro en een paar Sorel snowboots voor 5 euro, beide echt in goede staat. Goeie deals dacht ik zo 🙂

In kringloopwinkels heb je vaak veel speelgoed staan dat echt nog heel goed een ronde mee kan. Even goed schoonmaken, checken op losse schroeven en andere risico’s en je bent ready to go.

tips voor het kopen van een baby uitzet

Wat heb je écht (meteen) nodig?

Wacht tot je baby er is om te kijken welke je écht nog nodig hebt. Je hebt namelijk niet meteen alle kleding in bijvoorbeeld de grotere maten nodig en misschien is een box helemaal niks voor jullie en kun je prima uit de voeten met alleen een babynestje en/of boxkleed in het begin.

Voordeel van afwachten is dat je eerst kunt ondervinden wat je echt nog nodig hebt zonder geld uit te geven aan iets wat je achteraf nauwelijks gebruikt. Daarnaast kan het ook zo zijn dat er mensen in je omgeving over een paar maanden bijvoorbeeld wel een box aan je kunnen uitlenen, dan hoef je hem nu niet te kopen. Scheelt ook nog heel wat ruimte in huis als je niet meteen alles koopt.

In het artikel 8x Babyuitzet wat je niet moet kopen lees je de items die wat mij betreft echt niet (meteen) nodig zijn.

Kraamcadeau

Mensen vinden het vaak fijn om te weten wat je nog nodig hebt zodat ze iets kunnen geven waar je daadwerkelijk op zit te wachten. Dus als mensen ernaar vragen, laat vooral weten wat je nog nodig hebt. En als je het over de wat duurdere items hebt kun je bijvoorbeeld ook een bijdrage ervoor vragen of je familie of vrienden vragen het samen te geven.

Vergelijk verschillende winkels

Het is echt de moeite waard om verschillende winkels (online) te vergelijken. Aanbiedingen, kortingsbonnen, opheffingsuitverkoop, etc. kunnen veel schelen op de rekening.

Persoonlijk

Er zijn eindeloos veel lijstjes en tips (zo ook deze ;)) maar belangrijkste is volgens mij dat je vooral doet wat voor jou werkt. Misschien vind jij een box vreselijk terwijl een ander er bij zweert. Dat het op een lijstje ‘must haves’ staat betekent niet dat het voor jou ook een must have is. Geef dus niet al je geld uit omdat het volgens een lijstje ‘moet’.

Heb jij nog andere tips voor het kopen van een baby uitzet? Laat ze vooral hieronder achter!

Ken je iemand voor wie deze blog ook interessant kan zijn? Deel ‘m dan vooral!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.