Recept bananenpannenkoekjes voor je baby
Ik zocht, toen M zo’n 10 maanden was, naar wat afwisseling in zijn voeding. Vooral de lunch konden we wel wat nieuws gebruiken, ik bleef toch steeds hangen op 2 boterhammen met wat smeersels. Het eerste wat ik uitprobeerde was het recept bananenpannenkoekjes voor je baby, een makkelijk recept met maar 3 ingrediënten en dus ideaal voor jou én je baby. En in ieder geval een dikke hit hier aan tafel.
Ingrediënten bananenpannenkoeken
Hier zijn we snel klaar want het recept bananenpannenkoekjes voor je baby bevat slechts 3 ingrediënten, en allemaal goede voedingsstoffen voor je baby. Geen gedoe met eindeloze ingrediënten die je misschien niet in huis hebt. Komen ze:
- 1 rijpe banaan
- 1 medium ei
- 25 gram havermout
Ook fijn dat dit recept ei bevat, ben je meteen weer goed op weg op gebied van allergenen.
Bereiding van het recept
Ook de bereiding van dit recept is heel makkelijk. Hieronder de stappen die je doorloopt.
- Doe de banaan in een kom en plet deze met een vork. Neem een rijpe banaan, die zijn al lekker zacht en ook wat zoeter van smaak.
- Doe het ei erbij en klop de boel even flink op zodat het ei en de banaan goed gemengd zijn.
- Vervolgens doe je ook de havermout erin en roer je alles goed door elkaar. Voor M was deze substantie prima maar mocht je nou wat fijnere pannenkoekjes willen, zet dan even een staafmixer in de kom voor een gladder resultaat.

- Zet een pan op het vuur en doe er een beetje boter of olie in. Ga voor kleine, dikkere pannenkoekjes – die zijn wat smeuïger en dus makkelijker te eten voor je baby. Dus 1 á 2 eetlepels (even kijken hoe het uit komt) en het beslag niet uitsmeren.
- Zorg dat de pannenkoeken goed doorbakken zijn, er zit immers ei in en dat wil je je baby niet rauw voorschotelen.
En laat de pannenkoekjes vervolgens ook nog even goed afkoelen voordat je ze aan je baby geeft.

Mocht je pannenkoekjes over hebben zijn ze ook fijn als snack of ontbijt de volgende morgen.
Afwisseling in het recept
Je kunt deze pannenkoekjes af en toe wat afwisselen door er wat ingrediënten aan toe te voegen. Bovenstaande ingrediënten zijn de basis maar je kunt er verschillende variaties op maken.
- Je kunt er bijvoorbeeld een paar blauwe bessen in doen. Of gekookte en geschilde appel (want dat is zacht) of ander zacht fruit, zoals frambozen of aardbeien. Doe ze door het beslag. Of als je wat meer controle wil in de hoeveelheid per pannenkoek, kun je ze op de pannenkoek leggen zodra het beslag in de pan zit.
- Let wel op, fruit (bessen, frambozen, etc) worden heet van binnen. Dus ook al lijkt de pannenkoek zelf prima op temperatuur, check ook even het fruit.
- Ook een mespuntje kaneel bij bijvoorbeeld een variant met appel doet het goed in deze pannenkoeken.
- Je kunt een klein scheutje melk toevoegen om het iets meer een beslag te maken. Maar dat is zeker niet nodig.
Bon Appétit!
Laat je weten als jij dit recept bananenpannenkoekjes voor je baby hebt uitgeprobeerd? Ik ben benieuwd wat jouw baby ervan vond.
2 reacties
Nienke | mamameteenwolkje
Eefje vind ze ook echt heerlijk! Ik smeer er vaak wat banaan of ander fruit op, en stiekem eet ik er dan ook wel eens 1 😅
Hanneke
Dat is ook een goed idee! Ik eet inderdaad ook gewoon mee, zijn hartstikke lekker 🙂