Overige

Een mooi, persoonlijk kraamcadeau

Als er iemand in je omgeving een baby heeft gekregen is het natuurlijk leuk om, als je er langs gaat, een kraamcadeautje mee te nemen. Er zijn een aantal cadeaus die vaak worden gegeven en dan loop je dus het risico dat je één van de zoveel bent. Het is daarom leuk(er) om een persoonlijk kraamcadeau te geven.

Waar worden ouders blij van?

Laten we eerlijk zijn: een baby heeft écht geen mening over de cadeaus die hij krijgt. Het gaat uiteindelijk meer om waar de ouders blij van worden. Dikke tip: vraag voordat je op bezoek gaat even waar ze behoefte aan hebben, wat voor soort cadeau. Is dat bijvoorbeeld een mooie knuffel, een fijne badcape of mooi houten speelgoed?

Door het even te checken voordat je iets koopt weet je zeker dat je iets meeneemt waar ze op zitten te wachten en niet de zoveelste Sophie de Giraf (niets ten nadele daarvan overigens, handig ding!). Daarnaast weet je dan ook zeker dat je je geld uitgeeft aan iets dat gebruikt gaat worden en niet aan een cadeau dat in de hoek belandt.

Een persoonlijk kraamcadeau geeft het net dat beetje extra

Er is ontzettend veel aanbod wat betreft kraamcadeaus. Maar over het algemeen komen de meeste cadeaus toch wel uit een van de volgende categorieën: speelgoed, boekjes, verzorgingsproducten en handige ‘gadgets’. Om te voorkomen dat je één van de zoveel knuffels geeft kun je aan het cadeau heel eenvoudig een extra touch geven door het te laten personaliseren met de naam. Zo kregen wij zelf een badcape en bijvoorbeeld een knuffel met de naam van onze baby erop. En het laat ook meteen zien dat de gever er net dat beetje extra aandacht aan heeft besteedt, ook leuk toch?

Wist je dat je ook ‘brievenbus cadeaus’ kunt opsturen?

Misschien kun je (nog) niet fysiek op bezoek bij de ouders en de pasgeboren baby. Of wil je graag al snel een cadeautje geven en op een later moment, als de rust is weergekeerd in het nieuwe gezin, een keertje lekker op bezoek. Je kunt dan ook een zogenaamd ‘brievenbus cadeau‘ geven, of eigenlijk (laten) opsturen. Je kiest dan voor bijvoorbeeld een pakketje met een romper en een knuffel of een slab met speendoekje en bijbehorende speen. Een ideale manier om alvast een kleine attentie te sturen zonder de ouders en de pasgeboren baby meteen te overladen met bezoek en bijbehorende prikkels. Want laten we eerlijk zijn; die eerste weken met een newborn zijn al pittig genoeg.

En ga je dan eenmaal op kraambezoek? Lees dan hier een aantal kraambezoek do’s en don’ts.


Dit artikel is middels een samenwerking tot stand gekomen.

Ken je iemand voor wie deze blog ook interessant kan zijn? Deel ‘m dan vooral!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.