Over mij

Hoi, ik ben Hanneke, getrouwd met D en in januari 2020 voor het eerst moeder geworden van een zoontje, M. 

Je hoort vooraf al zoveel over wat je allemaal wel en niet moet en kunt doen. Maar toen hij er eenmaal was had ik voor mijn gevoel geen idee wat nou wel en niet ‘moest’.

En nu ben ik niet echt het type dat dingen lekker aan het toeval overlaat, ik hou er nou eenmaal van te weten waar ik aan toe ben. En laat dat nou nét geen handige eigenschap in combinatie met een baby, daar is namelijk niets zeker aan en iedere dag is anders en dus niet te voorspellen. Super.

Ik heb me al heel vaak (hardop) afgevraagd waarom baby’s geen handleiding hebben. Ik heb al zo veel tijd op Google doorgebracht om meer informatie te krijgen over alle ‘issues’ die ik tegenkom om toch nog enige houvast te hebben (proberen te krijgen) in wat er allemaal gebeurt. Mag je hem nou wel of niet wakker maken, hoeveel eten moet hij nu krijgen, welke speen is de juiste, welk ritme is handig, hoe zit dat met reflux, etc., etc.
Ik merk dat er weinig plekken zijn waar de tips m.b.t. alle onderwerpen bij elkaar staan en vaak laat het ook nog ruimte voor eigen interpretatie, wat dan weer honderd vervolgvragen bij me oproept.

Het is me inmiddels wel duidelijk dat er geen 1 manier is en dat is denk ik ook de reden dat er zoveel verschillende adviezen en meningen zijn. Ik neem jullie graag mee in hoe ik het aanpak, waar ik tegenaan ben gelopen en hoe ik daarmee om ben gegaan. En ik verzamel mijn tips en ervaringen over alles wat ik tegenkom op één plek: hier. Ik probeer het zo uitgebreid mogelijk te beschrijven, hopelijk kan ik jou er mee helpen en scheelt het jou een hoop gegoogle 🙂

Laat me vooral weten als je iets mist, vragen of opmerkingen hebt. Je kunt hier een berichtje voor me achterlaten.

* Gezien M er niet voor kan kiezen wel of niet als fotomodel te dienen gebruik ik stockmateriaal van Unsplash of eigen foto’s waarop je z’n gezicht niet kunt zien. Op al het eigen fotomateriaal dat op deze site staat berust copyright.
Het is dan ook niet toegestaan om beeldmateriaal over te nemen.

*Overigens pretendeer ik geen baby expert te zijn en ben ik op geen enkele manier geschoold over deze onderwerpen. Ik deel alleen mijn ervaringen, wat voor mij wel heeft gewerkt en wat niet.