Over mij

over mij

Hoi, wat leuk dat je er bent!

Over mij

Ik ben Hanneke, getrouwd met D en in Januari 2020 voor het eerst moeder geworden van een zoontje, M. In December 2021 kwam daar dochter S bij.

We hebben van juni 2020 tot juli 2021 in Vancouver gewoond. D heeft daar gewerkt en ik mocht fulltime voor M zorgen. Ik vond het heel bijzonder om een jaar lang, 24/7, met hem te mogen zijn. Zo zie je echt iedere minimale ontwikkeling. En daarnaast is het ook een enorme vrolijkerd dus we gaan over het algemeen lachend de dag door. Geen straf 😉

In december is S geboren en zijn we een gezin van 4 geworden. Ook S lijkt (voor zover we nu kunnen zien) een vrolijk meisje. Ik ben heel benieuwd naar haar ontwikkeling en te zien hoe anders zij is dan M.

Waarom deze site?

Je hoort vooraf al zoveel over wat je allemaal wel en niet moet en kunt doen. Maar toen M er eenmaal was had ik voor mijn gevoel geen idee wat nou wel en niet ‘moest’.

En nu ben ik niet echt het type dat dingen lekker aan het toeval overlaat; ik hou er nou eenmaal van te weten waar ik aan toe ben. En laat dat nou nĂ©t geen handige eigenschap in combinatie met een baby – daar is namelijk niets zeker aan en iedere dag is anders en dus niet te voorspellen. Super.

Ik heb me al heel vaak (hardop) afgevraagd waarom baby’s geen handleiding hebben. Ik heb al zo veel tijd op Google doorgebracht om meer informatie te krijgen over alle ‘issues’ en vragen die ik tegenkom om toch nog enige houvast te hebben (of proberen te krijgen) in wat er allemaal gebeurt. Mag je hem nou wel of niet wakker maken, hoeveel eten moet hij nu krijgen, welke speen is de juiste, welk ritme is handig, hoe zit dat met reflux, etc., etc.

Ik merk dat er weinig plekken zijn waar de tips m.b.t. alle onderwerpen bij elkaar staan. En vaak laat het ook nog ruimte voor eigen interpretatie, wat dan weer honderd vervolgvragen bij me oproept.

Het is me inmiddels wel duidelijk dat er geen ‘1 manier’ is. Dat is denk ik ook de reden dat er zoveel verschillende adviezen en meningen zijn. Ik neem jullie graag mee in hoe ik het aanpak, waar ik tegenaan ben gelopen en hoe ik daarmee om ben gegaan. En ik verzamel mijn tips en ervaringen over alles wat ik tegenkom op Ă©Ă©n plek: hier. Ik probeer het zo uitgebreid mogelijk te beschrijven. En naast het beschrijven van mijn eigen ervaringen en tips doe ik ook onderzoek bij waardevolle bronnen om zo een gedegen artikel te schrijven, dat niet alleen gebaseerd is op mijn mening. Zo kan ik jou er hopelijk mee helpen en scheelt het je dus een hoop gegoogle.

Laat me vooral weten als je iets mist, vragen of opmerkingen hebt. Je kunt hier een berichtje voor me achterlaten.

Steun Tips voor baby’s

Ik heb alle producten waar naar verwezen wordt zelf gekocht of gekregen/geleend van familie en vrienden.

Wel kom je op de site zogeheten affiliate links tegen. Wanneer jij via deze links besluit iets te kopen op de betreffende website ontvang ik daar een kleine bijdrage voor. Dit helpt mij weer in het onderhouden van deze site. Jij betaalt er overigens niets extra’s voor en het helpt mij een beetje dus dank je wel 🙂

Mocht je nou vaak bij bijvoorbeeld bol.com bestellen help je mij er enorm mee als je dat via deze link doet. Dit is dus een affiliate link en het levert mij een kleine bijdrage op als jij via deze link je winkelmand bij Bol vult en afrekent.


* Gezien M en S er niet voor kunnenn kiezen wel of niet als fotomodel te dienen gebruik ik stockmateriaal van Unsplash of eigen foto’s waarop je hun gezicht niet kunt zien. Op al het eigen fotomateriaal dat op deze site staat berust copyright. Het is dan ook niet toegestaan om beeldmateriaal over te nemen.

*Overigens pretendeer ik geen babyexpert te zijn en ben ik op geen enkele manier geschoold over deze onderwerpen. Ik deel alleen mijn ervaringen, wat voor mij wel heeft gewerkt en wat niet.