Overige

Maxi-Cosi Mura Plus 4 kinderwagen ervaring

Toen M eraan kwam zijn we gaan zoeken naar een fijne kinderwagen, het werd een Maxi-Cosi Mura. Ik had niet zoveel zin om een nieuwe te kopen, enerzijds omdat ik het erg veel geld vind en anderzijds omdat je ze ook in goede staat tweedehands kunt krijgen. Hier mijn Maxi-Cosi Mura Plus 4 kinderwagen ervaring.

Voordelen van de kinderwagen

Er zijn een aantal factoren aan deze kinderwagen die ik echt een voordeel vind:

Ik vind de Maxi-Cosi Mura Plus 4 heel wendbaar en makkelijk te besturen. Dit viel me vooral op toen ik in een kleine Etos mijn weg moest vinden tussen de schappen door en dat heel makkelijk ging. Je hebt een versie met 3 wielen en een met 4. Die van ons heeft er 4. Lees meer hierover, en andere tips waar je op kunt letten in het artikel Kopen van een kinderwagen.

De handgreep is verstelbaar in hoogte en heel makkelijk te verstellen als bijvoorbeeld je partner langer is dan jij en even aan de wandel gaat.

Het inklappen en ombouwen is ook heel makkelijk. Zowel het geheel inklappen van de wagen als het ombouwen van Maxi-Cosi stand naar reiswieg en naar zitje is super simpel.
Je kunt ook de banden van de wagen er makkelijk af klikken waardoor je de kinderwagen nog makkelijker kwijt kunt in je auto.

Veel verschillende accessoires waardoor je hem helemaal kunt aanpassen aan wat je nodig hebt, een regenkap, muggennet, parasolletje, t-bar voor het zitje. Wij hebben eigenlijk zelf alleen de regenkap veel gebruikt.

Nu S er is hebben we regelmatig dat we met beide korte stukjes op pad gaan. S in de reiswieg en M ernaast mee. M loopt alleen geen lange stukken, is het al snel zat. En om te voorkomen dat wij dan steeds moeten tillen hebben we een kid-sit meerijdplankje gekocht zodat M daarop kan. Ideaal dat deze ook makkelijk op deze Maxi Cosi Mura Plus 4 te bevestigen is.

Nadelen van de kinderwagen

Maar, iedere kinderwagen heeft ook zo z’n nadelen. Hier de factoren die ik nét even minder vind:

Kleine opbergruimte onderin, je kunt er dus weinig in kwijt. Wij hebben een tasje aan het stuur gehangen voor belangrijke baby items als doekjes, waterfles, muts/zonnehoedje, etc. En eventuele boodschappen o.i.d. kunnen we dan onderin kwijt.

De kap op het zitje ligt aan de bovenkant (in ingeklapte stand) laag op de stoel waardoor je kind er, als hij langer wordt, op of tegenaan zit.

De kap gaat ook niet heel ver naar voren dus echt uit de zon o.i.d. kun je je baby niet houden, daar heb je het parasolletje dan weer voor nodig.

De stof van de zitting is niet afneembaar dus je kunt de zitting niet echt lekker schoonmaken.

Reiswieg / bak

Ik vind het een fijne bak, hij is ruim en lang. Het schijnt het beste te zijn dat je baby zo lang mogelijk in de reiswieg ligt voordat je over gaat naar de zitting – dat is makkelijk te doen met deze.
De zijkanten zijn gestoffeerd met een extra ‘kussen’ die met klittenband vast zit, de rand gaat na verloop van tijd wel een beetje hangen maar dat is niet storend/onveilig in gebruik.

Wij hebben deze ook gebruikt als bedje toen zowel M als S als baby mee waren op vakantie waren. Geen gedoe met een extra campingbedje die dan eigenlijk toch nog veel te groot is.

Maxi-Cosi

De Maxi-Cosi kan er makkelijk op. Maar, eerlijk gezegd gebruiken wij de Maxi-Cosi eigenlijk alleen in de auto, onder andere omdat baby’s toch ook niet te lang in die houding mogen liggen/zitten. Ik gebruik dan, waar het kan, liever de reiswieg.

Maxi-cosi mura plus 4 kinderwagen ervaring
Maxi-Cosi Mura Plus 4 met zitje

Zitje

Het zitje kun je zowel vooruit als achteruit plaatsen, dus zo dat je baby naar jou kijkt of naar ‘buiten’. Het zitje kun je ook in verschillende standen zetten, van ligstand naar recht op. M had reflux en was dus niet comfortabel plat op zijn rug. We hebben hem al vrij snel (en officieel te vroeg denk ik) in het zitje gezet op de laagste stand, de ligstand. Dat vond hij prima en werkte voor ons goed.

Waar te koop?

Alle kinderwinkels hebben natuurlijk een voorraad kinderwagens. Maar zoals ik al zei, ik wilde geen nieuwe maar een tweedehands.
Kijk vooral op Marktplaats of Facebook marketplace voor een tweedehands versie. Wij hebben die van ons op Marktplaats voor 80,- gekocht en hij was echt nog in goede staat inclusief allerlei accessoires.

Ken je iemand voor wie deze blog ook interessant kan zijn? Deel ‘m dan vooral!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.