Verzorging

Ingrid Vreijsen producten

Ik moet je eerlijk bekennen; ik ben niet het type dat heel erg thuis is in het gebruik van etherische oliën, edelstenen, diffusers en dat soort producten. Meestal blijf ik daar ver vandaan want het is een ‘ver-van-mijn-bed-show’. Maar, een tijdje geleden kwam Ingrid Vreijsen op mijn pad en die bleek ook 100% natuurlijke producten te hebben voor baby’s en daar raak je dan bij mij weer een gevoelige snaar.

Wie of wat is Ingrid Vreijsen?

Want waar ik mezelf gerust insmeer met allerlei ‘standaard’ producten waar vast ook allerlei troep in zit, ligt voor mijn kind de lat dan weer veel hoger. Want die kan ik toch niet insmeren met het eerste beste product? Zo ging ik bijvoorbeeld op zoek naar een hoestdrankje dat geschikt was voor een dreumes van 1 jaar en dat blijkt nog best lastig. Vaak mogen ze het pas als ze 2 jaar oud zijn. Dat heeft te maken met de ingrediënten, wat op zichzelf al interessant is want is je kind vanaf 2 jaar daar dan wel tegen bestand? Anyway, zelfde geldt voor bijvoorbeeld een flinke verkoudheid of luieruitslag.

Ingrid is een recht door zee, nuchter type die graag gebruik maakt van natuurlijke producten. Geen ‘geitenwollen sokken’ type maar wel iemand die gelooft in de kracht van de natuur. Op de site Ingrid Vreijsen kun je dan ook terecht voor verschillende natuurlijke producten (voor jong en oud) en ook voor persoonlijk advies of hulp bij het maken van je keuze.

Ingrid vroeg mij twee van haar producten te testen om te kijken wat ik daarvan vond en jullie dat natuurlijk te laten weten. Ze stuurde mij de Zeehondje Hoest Balsem toe (toepasselijke naam want M klinkt soms ook echt als een blaffende zeehond) evenals de Koetje Boeh Billenbalsem. Wat ik daarvan vond? Je leest het hier 🙂

Zeehondje Hoest Balsem

Het is natuurlijk weer volop verkoudheidstijd en alle kinderen op de opvang lopen voorop. Omdat M in zijn eerste anderhalf jaar full time met mij was in Vancouver en iedereen ook in de ‘afstand houden modus’ zat vanwege COVID is hij in die periode niet verkouden geweest. Nog geen loopneus gehad. Tot hij, eenmaal weer in Nederland, begon op de kinderopvang. Sindsdien pakt hij ieder klein virusje mee. Fijn.

Z’n laatste verkoudheid ging gepaard met een flinke hoest. En dan echt flink: overgeven-door-het-heftige-hoesten-flink. Super zielig. Ook voor ons want slapen werd er niet makkelijker op, hij kon echt hoestend wakker worden en dan gaan huilen van ellende.

Dus, fijn dat we de ‘Zeehondje Hoest Balsem‘ van Ingrid Vreijsen konden uitproberen.

Ingrid Vreijsen

Hoe gebruik je het?

Het is een balsem die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Je kunt de borst en/of rug van je kindje insmeren als ze verkouden zijn of erg hoesten. Dit kun je doen bij kinderen vanaf 1 jaar. Daarnaast kun je ook de voeten van je kind insmeren en sokken aantrekken, het schijnt dat de etherische oliën via de voeten hun werk goed kunnen doen.

Ook kun je (ook bij jongere kinderen) het potje open in de slaapkamer zetten zodat de oliën op een milde manier verdampen.

Ingrediënten

Er zitten een aantal ingrediënten in die allen op hun eigen manier het hoesten en een verkoudheid verlichten: amandelolie, bijenwas, cacaoboter, niaouli, lavendel, mandarijn en kamille.

Omdat de longen van je baby nog volop in ontwikkeling zijn mag je o.a. niet smeren met eucalyptus, zoals bijvoorbeeld in de standaard Vicks Vaporub zit. Dat is te heftig en kan schadelijk zijn voor je baby. Dat is vaak wel hét ingredient waardoor je neus open gaat staan en je vrijer kunt ademen. Daarom kan het lastig zijn om een fijn product te vinden omdat de meeste producten tegen verkoudheid dit soort ingrediënten bevatten.
Ingrid vertelde mij dat het geheim van de Zeehondje hoest balsem de ‘niaouli’ is, dat is de kindvriendelijke variant van de eucalyptus. Het heeft hetzelfde effect, dus vrijer kun ademen en het verruimen van de luchtwegen. Maar zonder het scherpe, soms zelf verbrandende van eucalyptus. 

Mijn ervaring

Toen M zo ongelofelijk aan het hoesten was heb ik het potje van Ingrid erbij gepakt, de Zeehondje Hoest Balsem. Ik ben zijn borst gaan insmeren en zijn voeten. Omdat het alleen natuurlijke producten bevat durfde ik dat prima aan en dacht ik ‘baat het niet dan schaadt het niet’.

Ik moet je eerlijk bekennen dat zijn nachten wat beter verliepen en het ook leek alsof de hoest wat losser kwam. Geen idee natuurlijk of dat écht door de balsem kwam of ook ‘gewoon’ het verloop van de verkoudheid was, maar ik ben in ieder geval niet gestopt met smeren 😉

Je hebt helemaal niet veel nodig van de balsem, het smeert namelijk erg makkelijk uit. Zo kun je dus heel lang doen met 1 potje.

In deze balsem zit geen eucalyptus maar alsnog heb ik het idee dat, door de ingrediënten die er wel in zitten, M wel vrijer kan ademen. Ik was wel voorzichtig met de hoeveelheid die ik op zijn borst smeerde, just to be sure.

En gezien ik natuurlijk nu zelf ook het virus heb overgenomen heb ik de hoest balsem ook zelf uitgeprobeerd door het op mijn borst te smeren en ook mijn voeten ermee in te smeren. Ik kon er niet meteen vrijer door ademen maar mijn voeten werden lekker warm en ’s nachts werd ik wakker en was alles ‘los aan het komen’. Dus wellicht heeft de balsem daaraan bijgedragen.

Koetje Boeh Billenbalsem

Als M tanden krijgt of net iets te lang heeft rondgelopen / geslapen met een poepluier krijgt hij luieruitslag en dat kan soms behoorlijk onprettig zijn. De geïrriteerde huid verzorgen én beschermen tegen ontlasting is dan heel belangrijk en ook wel zo prettig voor je baby. Ingrid Vreijsen heeft deze Koetje Boeh Billenbalsem en die probeerde ik uit.

Ingrid Vreijsen

Hoe gebruik je het?

Deze balsem kun je gebruiken bij de geïrriteerde huid van bijvoorbeeld de billen. Maar, het is ook goed te gebruiken op andere schrale plekken of huid die wat liefde nodig heeft.

Ingrediënten

De ingrediënten in deze balsem zijn als volgt: bijenwas ongebleekt, cacaoboter, kamilleolie, ricinusolie, calendula olie, druivenpitolie, benzoë, Roomse kamille 10%, geranium, lavendel, kamille extract en calendula extract.

Mijn ervaring

Ik vind het een fijne balsem. Het smeert goed uit en je hebt eigenlijk maar een klein beetje nodig om toch wel een goed laagje aan te brengen. En het ruikt ook nog lekker!

Zoals ik al zei kan M flink last hebben van luieruitslag. Zo had hij laatst een buikvirusje opgepikt op de crèche en waren de schone luiers (en rompers en slaapzakken) niet aan te slepen. Zijn hele billen en schaamstreek waren rood en geïrriteerd. Ik merkte toen wel dat bij het smeren op de zeer geïrriteerde (nog nét niet kapotte, wel heel warme) huid, hij dat niet prettig vond. Hij begon heel hard te huilen. Ik heb de balsem er toen weer even afgehaald met een warm, nat washandje. Ik denk dus dat de balsem wat prikte. Als de huid echt wat ‘geschaafd’ is, gebruik ik hem maar even niet.

Maar, ik raad dit product zeker wel aan voor het dagelijks gebruik om de huid van de billen te verzorgen. Ik vind het namelijk toch een prettig idee dat het een natuurlijk product is, zonder allerlei chemicaliën zoals de meeste andere producten. Daarbij heb ik wel het idee dat de roodheid die soms kan ontstaan ook minder wordt bij het gebruik van dit product. En dat het ook nog lekker ruikt en fijn smeert is een fijn bijkomend voordeel wat mij betreft. Voor de wat heftigere luieruitslag ben ik uitgeweken naar een van de bekende, luieruitslag cremes.

Ik ben overigens in beide gevallen begonnen met een klein beetje uit te proberen om er zeker van te zijn dat hij / zijn huid geen (allergische) reactie heeft op de ingrediënten. Ik probeer nieuwe producten ook altijd overdag voor het eerst uit, mocht er dan een reactie komen is dit niet midden in de nacht en kun je het op tijd ontdekken. Iets kan voor jouw kindje nog zo goed werken maar bij de mijne dan weer een totaal andere reactie opleveren. Iets eerst kleinschalig uitproberen doe ik dus eigenlijk áltijd als ik een nieuw product heb en heeft niet specifiek te maken met deze producten 🙂

Advies

De webshop van Ingrid heeft een uitgebreid aanbod en is toch lekker overzichtelijk. Daarnaast kun je ook advies vragen aan Ingrid als je niet helemaal weet waar je moet of wil beginnen of als je wat meer wil weten over de producten en het gebruik daarvan. Super fijn om dan even wat advies in te winnen. Zeker als je, zoals ik, niet helemaal thuis bent in dergelijke producten. Je krijgt dan bij je bestelling ook nog je advies en een fijne beschrijving over het gebruik van de producten op papier mee.


Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking. Ik heb de genoemde producten zelf uitgeprobeerd en mijn ervaring naar waarheid beschreven.

Ken je iemand voor wie deze blog ook interessant kan zijn? Deel ‘m dan vooral!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.