Ontwikkeling

Eerste keer fietsen met je baby

Ik keek enorm uit naar fietsen met M. Niet alleen omdat het me gewoon heel erg leuk leek, ook omdat het je toch wat meer vrijheidsgevoel geeft. Je kunt toch iets verder komen dan dat je lopend met kinderwagen kunt.

Wanneer?

Je mag een baby in een fietsstoeltje meenemen als ze zelfstandig kunnen gaan zitten en stevig kunnen zitten.

M kon al een tijdje zitten, alleen nog niet zélf gaan zitten. Hij was 9 maanden toen ik in de keuken was en D hem op de grond had neergelegd en zelf even was weg gelopen. Ik draaide me om en keek naar M, die me vanuit zittende houding toelachte.
We legden altijd wat kussens achter hem neer zodat, als hij zou vallen hij zacht zou vallen. Die lagen er nu niet dus ik vroeg aan D hoe hij M had achter gelaten. “Liggend op de grond” hoorde ik vanuit de slaapkamer. Die draak was dus uit zichzelf gaan zitten zonder dat we het konden aanschouwen. Dit heeft hij nog een aantal keer gedaan, als ik even de was aan het doen was, naar het toilet – altijd buiten mijn zicht. Tot hij het een week later eindelijk wel voor m’n neus deed, toch wel een momentje hoor!

Anyway, dat betekende ook dat we bijna mochten gaan fietsen met hem.

De eerste keer

Vorig weekend was het zover. M was de hele week ervoor druk bezig zo vaak mogelijk uit liggende stand te gaan zitten. Het ging hem goed af, hij zat stevig en wij konden niet wachten om op de fiets te springen. Zo gezegd, zo gedaan. Het was een mooie herfstige zaterdagochtend, strakblauwe lucht, lekker fris – ideaal voor een kort tochtje. We hebben M in een warm pak gehesen en in het zitje gezet om vervolgens een klein stukje te fietsen. Voor de eerste ritjes is het belangrijk dat je kort gaat en een route kiest zonder al te veel hobbels.

Wij hadden er echt heel veel zin in, zagen onszelf al binnen de kortste keren eindeloos rondfietsen. Helaas, M vond er nog weinig aan. 😂

Hij ging volledig tegen mij aanhangen en keek totaal emotieloos uit z’n ogen. Ok, hij heeft een paar vogels en een paar bomen bekeken maar daar houdt het echt wel mee op.

Ik denk dat hij nog even moet wennen aan het fenomeen fietsen en aan het fietszitje. Wellicht moet het ‘zitten’ hem ook wat meer eigen worden. We blijven het dus lekker af en toe proberen en zien wel of hij het leuker gaat vinden.

Heb jij al gefietst met je baby? En hoe ging dat? Ik ben benieuwd!

Ken je iemand voor wie deze blog ook interessant kan zijn? Deel ‘m dan vooral!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.