Slapen

Je baby helpen slapen

Hoe help ik mijn baby slapen? Een vaak gestelde vraag met veel verschillende antwoorden. Ik heb in het eerste half jaar dan ook al zoveel gelezen over hoe we de beste omgeving konden creëren voor M om heeeerlijk te slapen. Er zijn een aantal items die me erg goed bevallen zijn om je baby helpen slapen die ik graag met je deel. Al zegt dat overigens niet dat M daardoor ineens een wereldslaper is 😉

Puckababy (tot 5 á 6 maanden)

Deze heb ik ook genoemd in mijn musthaves lijstje en in mijn post over inbakeren en afbouwen. Ideaal om een baby lekker en zonder gedoe te laten slapen. Ze zijn wel best prijzig maar ik vind het het geld wel waard. Ze worden overigens soms ook aangeboden op Marktplaats dus ook dat is het overwegen waard. 

Lodger ‘Bundler’

Ook een inbakerslaapzakje. Deze hebben we de eerste 6 weken erg veel gebruikt. Een ideale vervanger voor het inbakeren met hydrofiele doeken, super simpel in gebruik.

Hydrofiele slaapzak

Nu we van de Puckababy af zijn hebben we een aantal mouwloze slaapzakken voor de zomer. Een is een hydrofiele variant. Die vind ik heel erg prettig tijdens de echt warme dagen en nachten, hij is heel luchtig en licht. Ik die specifieke slaapzak niet meer terug vinden maar deze slaapzak van Jollein komt op hetzelfde neer.

Slaapzakken keer 2

Baby’s slapen veel, heel veel. En gezien M vrij vaak z’n slaapzak onderbraakt (reflux) en daarnaast ook wel eens de boel onder plast tijdens het verschonen zorg ik dat ik altijd een extra slaapzak heb in zijn huidige maat. Dan kan de één in de was en kan hij de ander aan.

MyHummy – white noise

Na de zoveelste avond waarin ik M maar niet rustig / in slaap kreeg heb ik als een soort last resort oceaangeluid aangezet op mijn telefoon en die ongeveer naast z’n hoofd neergelegd in de hoop dat dit hem dan rustig zou maken. En dat lukte. Dus je begrijpt; oceaangeluid was de nieuwe way to go.
Nu wilde ik niet mijn telefoon of iPad continue bij z’n bed hebben dus ging ik op zoek naar een ‘white noise’ apparaat. Het is de MyHummy Mini geworden. Er zitten verschillende geluiden op, is makkelijk te bedienen en eenvoudig aan z’n bed te hangen maar ook mee te nemen. En hij ziet er ook nog gezellig uit.

Slumberpod – verduisterend tentje

Inmiddels (sinds juni 2020) wonen we voor een jaartje in Vancouver. Helaas heeft M z’n kamer hier geen verduisterende gordijnen, en met ramen van plafond tot de grond is de kamer lastig donker te krijgen met alternatieve oplossingen. We hebben allerlei opties overwogen en zijn uiteindelijk op de Slumberpod uitgekomen, een verduisterend tentje dat je over het ledikant heen kunt zetten. M slaapt nu in een heerlijk, donker coconnetje. En het voordeel is dat deze eenvoudig mee te nemen is, voor op hotelkamers, slapen bij andere mensen, etc. Ik heb ze gevraagd wanneer ze verwachten ook naar NL te verzenden – wordt vervolgd!

Babyfoon met camera

Zoals in het ‘wat heb ik nodig’ lijstje ook verteld, ik ben erg blij met onze babyfoon. We waren in eerste instantie bang dat we continu, heel spastisch op die camera zouden gaan zitten kijken en hebben dus een babyfoon zonder camera overwogen. Nu ben ik heel blij dat we die camera hebben; zo kunnen we als hij huilt eerst de situatie even inschatten en hoeven we niet meteen naar hem toe. Soms huilt hij bij het inslapen, als hij z’n speen aan het zoeken is of als hij in de knoop zit met zichzelf door het omrollen. Nu kan ik van een afstandje eerst even kijken wat er gebeurt en hem als nodig alsnog gaan helpen.
Overigens heeft deze babyfoon ook een temperatuurindicator en geeft hij een signaal als het te warm wordt, dat vindt mijn controledrang dus ook heel prettig. Zeker tijdens de warme zomerdagen is het fijn om dat een beetje in de gaten te kunnen houden.

Dat waren wat mij betreft de echte slaap musthaves die onze baby helpen slapen. Hopelijk geeft dit lijstje je wat inspiratie over wat wel en niet zou kunnen werken voor jou.

Ik heb een aantal van mijn favoriete producten verzameld op één pagina, wel zo overzichtelijk 🙂

Heb jij nog andere favorieten? Let me know!


PS. Alle items zijn zelf gekocht, geleend of cadeau gekregen van vrienden en familie. Wel bevat dit artikel affiliate links. Dat betekent dat, wanneer jij via één van deze linkjes iets op de betreffende website koopt, ik daar een klein bedrag voor ontvang. Dit kost jou niets extra’s en je helpt mij er een beetje mee. Dus dank je wel 🙂

Ken je iemand voor wie deze blog ook interessant kan zijn? Deel ‘m dan vooral!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.